• Vie. Oct 7th, 2022
Etiquetas principales

L’efecte efervescent, por Núria Escur

Sep 23, 2022 , , , ,Fa tres anys que alguns vam decidir deixar de fer el famós canvi d’armari. Ni d’estiu a tardor ni de tardor a hivern. En això el confinament hi va ajudar molt: ens passàvem el dia en xandall i pantalons japonesos de cotó. Van morir les temporades.

També el canvi climàtic ens va obligar a reconstruir els nostres costums: a la primavera feia massa calor, a l’estiu cremaves però qualsevol dia t’arribava una tempesta, una DANA o un vendaval per sorpresa i calia rescatar paraigua i botes dels dalts de l’armari.

Així doncs, des d’aleshores, n’hi ha prou amb tenir un parell d’espais separats per a la roba i anar intercalant el que el dia ens requereixi. Màniga curta i màniga llarga, fresc i abrigat, tirants i jaquetes. Seleccionat i per separat.

Res de buidar-ho tot, guardar-lo acuradament en bosses hermètiques, suar durant hores i tornar a agafar l’escala per encastar-ho en el més profund de l’ànima moblada.

Certes coses han deixat de ser inamovibles, ara es dilueixen

L’efecte efervescent és aquell pel qual certes coses han deixat de ser inamovibles. Simplement, sorgeixen i ens hi adaptem, es di­lueixen pacíficament. En gramàtica sexual, per exemple, ho han exemplificat els qui es defineixen com a “gènere fluid”.

Es tracta d’un fenomen aplicable a infinites situa­cions. Avui mateix comencen les festes de la Mercè, la festa major barcelonina. He mirat i revisat els actes, donat­ una ullada a les ofertes i valorat les possibilitats d’aprofitament.

Abans assistíem a alguns d’aquells actes com a cites sagrades. Aquest any decidiré a l’últim moment, el que em vingui més de gust o el que em quedi més a prop. Res obligatori! Tot sota l’efecte efervescent de la improvisació, deixar-se anar fins a diluir-se amb el cosmos…

Source link